Ongeval E313 in Laakdal met gekantelde tankwagen: weg opnieuw vrijgemaakt

Op de E313 ter hoogte van Laakdal, in de provincie Antwerpen, zijn er de hele dag grote verkeersproblemen geweest door een ongeval met een tankwagen. De snelweg was versperd in beide richtingen. Rond 20 uur was de weg opnieuw vrijgemaakt.

Kort voor 11 uur vanmorgen kantelde de vrachtwagen. Bij het ongeval was geen andere voertuigen betrokken. De chauffeur zelf raakte lichtgewond. Door het ongeval was de snelweg versperd in beide richtingen, met kilometers file tot gevolg.

De vrachtwagen was geladen met waterstofperoxide. Uit de tank was een wolk met de chemische stof ontsnapt. De brandweer vroeg iedereen in een straal van 800 meter om ramen en deuren gesloten te houden, en de ventilatie in de wagen uit te schakelen.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd. De Civiele Bescherming en Het Rode Kruis deelden water uit aan de automobilisten die urenlang in de file stonden op de E313. Rond 20 uur was de weg opnieuw vrij, waarna de files snel afnamen.