"Man die politieagent aanviel, is doctoraatsstudent van Algerijnse afkomst"

De man die gisteren een politieagent heeft aangevallen met een hamer aan de Notre-Dame in Parijs, zou een 40-jarige man van Algerijnse afkomst zijn die aan de universiteit van Lotharingen doctoreert in de communicatiewetenschappen. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op basis van een bron bij het onderzoek, officiële bevestiging is er nog niet.
AFP or licensors

Volgens de rector van de universiteit, Pierre Mutzenhardt, werkt de man er sinds 2014 aan zijn doctoraat en gedroeg hij zich niet verdacht. "Ik kende hem als iemand met een pro-westers gedachtegoed en als een voorstander van de democratische waarden", verklaarde zijn promotor Arnaud Mercier op de Franse televisiezender BFMTV.

De man sloeg gisteren een politieagent met een hamer aan de Notre-Dame in Parijs, waarna een collega het vuur op de man opende. De politieagent raakte daarbij gewond aan de nek, maar verkeert niet in levensgevaar. De aanvaller handelde volgens de Franse autoriteiten alleen. Hij noemde zichzelf na afloop "een soldaat van het kalifaat" van terreurorganisatie IS.