Als kind deed premier May "stoute dingen" in een tarweveld

De Britse premier Theresa May heeft zich van haar meest open kant getoond, toen de vraag werd gesteld wat het stoutste is dat ze ooit als kind heeft gedaan. May, verrast door de vraag, moest even diep nadenken en biechtte dan op "dat ze als kind weleens door de tarwevelden durfde te wandelen en dat de boeren daar allerminst blij mee waren."

"What's the naughtiest thing you have ever done"

May, enig kind en dochter van een dominee, vertelde dat ze alleen enkele vriendjes had waarmee ze kattenkwaad kon uithalen. Wanneer ze geen uitdagende missies door tarwevelden ondernam, was ze vooral bezig met lezen. "Ik zat altijd met mijn neus in de boeken. Ik las graag en ik ging graag naar school", aldus May in een interview met ITV News.

En toen kwam dus de vraag: "wat is het stoutste dat je als kind hebt gedaan?". Waarna May een stevige "Oh, goodness me" prevelde  en tot bekentenissen overging.

Op Twitter werd meteen vrolijk de draak gestoken met premier May. De hashtag #fieldsofwheat (tarwevelden, red.) beleefde hoogdagen. Onderaan hebben we enkele leuke exemplaren voor u vastgezet.

lees ook