Debaets licht tipje sluier audit Samusocial: "Het gaat om fictieve vergaderingen"

De vergaderingen bij Samusocial, waarvoor onder anderen Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) zitpenningen krijgt, hebben wellicht nooit plaatsgevonden. Dat zegt Brussels oppositielid en staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) in "De afspraak".

Toen de heisa rond Samusocial, een vzw die daklozen in Brussel helpt, losbarstte, werd een audit besteld. Morgen wordt er een eerste rapport vrijgegeven, maar Brussels oppositielid en staatssecretaris Bianca Debaets van CD&V kon het rapport al inkijken.

Volgens haar staat er wel degelijk in het rapport dat de vergaderingen waarvoor Mayeur en OCMW-voorzitster Peraïta tot 19.000 euro zitpenningen krijgen per jaar, "wellicht nooit hebben plaatsgevonden". Het zou dus gaan om spookvergaderingen.

Debaets voegde er in "De afspraak" nog aan toe dat regeringscommissarissen de bewijsstukken van de vergaderingen of de boekhouding niet mochten inkijken. "De stad maakt er een soort sport van om met een schimmige structuur van vzw's te werken", voegt oppositielid De Baets er nog aan toe.

Bekijk het volledige gesprek met Debaets in "De afspraak":