Mayeur en co stappen op als bestuursleden Samusocial

Het voltallige bestuur van de Brusselse vzw Samusocial stapt op. De vzw kwam in het oog van een mediastorm terecht toen was gebleken dat er riante zitpenningen werden uitgekeerd voor vergaderingen die wellicht niet eens hadden plaatsgevonden.

Het bestuur was vanavond samengekomen om de "vertrouwenscrisis" te bespreken. Er is beslist dat de vzw wordt omgevormd tot een publieke vzw die onder de verantwoordelijkheid van het Brussels Gewest zal vallen en niet meer onder die van de stad.

Het bureau van de vzw wordt ook ontbonden en dat betekent dus ook dat de bestuursleden Yvan Mayeur (PS), Brussels burgemeester, en OCMW-voorzitster  Pascale Peraïta (PS), opstappen. Ook de zitpenningen worden opgeschort. Op de volgende algemene vergadering zal het ontslag van de bestuursleden voltrokken worden.

De raad van bestuur laat eveneens weten dat het zijn volledige medewerking verleent aan het onderzoek van de Brusselse regering en dat alle nodige documenten overgemaakt werden. Eerder raakte nog bekend dat het advocatenkantoor van de man van PS-politica Laurette Onkelinx geprobeerd hebben om dat onderzoek tegen te houden.

Charles Picqué, de voorzitter van het Brussels Parlement zei daarover in "Terzake" dat het onderzoek niet gehinderd mag worden en dat "het Brussels parlement het recht heeft om de waarheid te eisen."  

Bekijk het volledige gesprek met Picqué in "Terzake"