Meisje dat brief schreef aan terrorist: "Luister meer naar jongeren"

Britt Custers schreef vorige week, in de nasleep van de aanslag in Manchester, op onze site een brief aan de terrorist. In "Van Gils & Gasten" legt ze uit waarom ze die brief schreef. "Luister meer naar jongeren", is haar voornaamste boodschap.

Britt Custers is nog maar 16 jaar oud, maar ze kon op heel wat bijval rekenen met haar brief op deredactie.be. Daarin roept ze de dader tot de orde en roept ze op tot meer samenhorigheid. Geen "u" en "ik", maar "wij". In "Van Gils & Gasten" las ze een stukje voor uit haar brief:

Associeer moslims niet met IS

Custers schreef de brief na schooltijd om haar gevoelens neer te schrijven. "Ik was het nieuws beu en ik vond dat er meer naar jongeren moest geluisterd worden", legt ze uit bij "Van Gils & Gasten".

Ze vindt ook dat er te veel in wij-zij wordt gedacht en dat er met een gevoel van samenhorigheid zo veel meer te bereiken is. "We mogen ook de islam niet met terreurgroep IS associëren. Ik heb ook moslimvrienden en zij hebben niks met IS te maken."

Later wil ze jeugdcriminologie gaan studeren, "om de jeugd te helpen", maar morgen heeft ze gewoon examens. "Ik heb morgen examen Engels. Ik hoop dat ze mij een beetje sparen nu ze mij zien", lacht ze.

Bekijk het volledige interview met Britt Custers: