Militair vliegtuig met 120 inzittenden gecrasht in Myanmar

In Myanmar in Zuidoost-Azië is een militair transportvliegtuig met 120 inzittenden verdwenen. In de Andamanzee waar het toestel verdwenen is, zijn brokstukken gevonden. Het toestel was van Chinese makelij, maar was vrij recent.

Het vliegtuig was opgestegen in Myeik in het zuiden van het land en vloog over de Andamanzee -een onderdeel van de Indische Oceaan- naar de grootstad Yangon. Aan boord waren 120 militairen en hun familieleden en de bemanning.

Op een bepaald ogenblik is alle contact met het toestel verloren. Een zoektocht in de Andamanzee heeft nu enkele brokstukken opgeleverd op de plaats waar het vliegtuig verdwenen is.

Het toestel was een Shaanxi Y-8 van Chinese makelij en was pas vorig jaar gekocht door de luchtmacht van Myanmar.