Notre Dame Parijs-politieagent heeft ziekenhuis verlaten

De man die dinsdag een politieagent aanviel met een hamer voor de Notre Dame in Parijs, is ondervraagd geworden door de politie in het ziekenhuis, waar hij verzorgd wordt. Dat hebben bronnen dicht bij het onderzoek gemeld.
AFP or licensors

De politieagent die aangevallen werd, heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten.

De 40-jarige doctoraatsstudent, raakte aan zijn been gewond door schoten die werden afgevuurd door een collega van de aangevallen agent. Hij werd in het ziekenhuis in voorlopige hechtenis genomen. "Op dit moment antwoordt hij op de vragen", aldus de bron.

De 22-jarige politieagent die het slachtoffer werd van de aanval heeft naar eigen zeggen "een buil" en een "klein hoofdletsel, niet ernstigs", en heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten. Hij verklaarde aan Europe 1 dat hij langs achteren werd aangevallen met een hamer toen hij een toerist uitleg gaf. "Ik gooide me op de grond. Ik zei aan mezelf, deze gast is vastberaden, en dat ik zou sterven als mijn collega niet reageert", zei hij.

Momenteel gaan de autoriteiten uit van een geïsoleerde daad. De man had in een video trouw gezworen aan terreurgroep IS, en tijdens de aanval zei hij een "soldaat van IS" te zijn.