Politie pakt nieuwe verdachte op voor aanslag in Manchester

De politie heeft een nieuwe verdachte opgepakt voor de aanslag van twee weken geleden in een concertzaal in Manchester. Dat heeft de politie van Manchester afgelopen nacht gemeld via Twitter. De 38-jarige man werd opgepakt op de luchthaven van London-Heathrow.
The Press Association
archieffoto

Volgens de politie was er geen gevaar voor de reizigers op de luchthaven, omdat de arrestatie vooraf duidelijk was gepland. In totaal zijn nu al 19 mensen opgepakt in het onderzoek naar de terreuraanslag in Manchester. Daarvan zitten er 7 nog altijd in voorhechtenis, de anderen zijn terug op vrije voeten.

Op 22 mei kwamen tijdens een concert van tieneridool Ariana Grande in de Manchester Arena 23 mensen om het leven, inclusief de 22-jarige dader. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS.