Verdachten opnieuw vrijgelaten na schietpartij in Borgerhout

In Borgerhout, in Antwerpen, is gisteravond een huis in de Koolstraat beschoten. Drie verdachten werden opgepakt, maar intussen weer vrijgelaten. De voorbije maanden is al een tiental woningen in en rond Antwerpen beschoten. Mogelijk hebben de incidenten te maken met een vete in het drugsmilieu.

Het incident van gisterenavond vond plaats in de Koolstraat, waar er een of meer schoten gelost werden. De politie trof een kogelinslag aan bij een woning. Na afloop vluchtten de betrokkenen weg in twee wagens. De politie kon nog één wagen tegenhouden. Twee verdachten werden opgepakt, maar intussen weer vrijgelaten. Op dit ogenblik zijn er volgens het parket te weinig elementen om de verdachten aan de feiten te linken. Het onderzoek naar de schietpartij gaat volop verder. Bij de schietpartij in Borgerhout vielen geen gewonden. 

De politie doet voorlopig geen uitspraken over een mogelijk verband met eerdere schietpartijen of gewelddadige incidenten aan woningen in onder meer Berendrecht, Borgerhout, de wijk Dam en de gemeente Brecht. 

Meest gelezen