14-jarige bekent misbruik van en moord op leeftijdgenote

In Nederland heeft een 14-jarige jongen bekend dat hij een leeftijdsgenote seksueel heeft misbruikt en dat hij betrokken is bij haar dood. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Nederland gemeld.
Mensen leggen bloemen neer om Romy te herdenken.

De verdachte werd reeds opgepakt in de nacht van zondag op maandag, en volgens het Openbaar Ministerie heeft hij vandaag dus bekend dat hij inderdaad betrokken is bij de dood van het meisje. Hij gaf ook toe dat hij haar seksueel had misbruikt.

Het slachtoffer, de 14-jarige Romy, verdween op vrijdag 2 juni in het Nederlandse Hoevenlaken, toen ze niet terugkwam van school. Diezelfde dag nog werd haar lichaam teruggevonden. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar van school.

Savannah

De zaak houdt Nederland al een aantal dagen in de ban, vooral omdat zich op hetzelfde moment een gelijkaardig incident voordeed met een ander meisje, Savannah.

Zij verdween een dag eerder dan Romy. Haar lichaam werd een paar dagen later teruggevonden in Bunschoten, op slechts 20 kilometer van de vindplaats van het lichaam van Romy. Ook in de zaak rond Savannah is een minderjarige verdachte, iemand van 16, opgepakt.

Hoewel de twee zaken op elkaar lijken, zijn er volgens de Nederlandse politie geen aanwijzingen dat er een verband is tussen de gebeurtenissen.