Brusselse PS verhoogt druk op burgemeester: "Mayeur moet ontslag overwegen"

Rudi Vervoort (PS), de minister-president van het Brusselse Gewest, vindt dat de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) zich persoonlijk de vraag moest stellen of hij geen ontslag moet nemen. Vervoort vindt het schandaal rond Samu Social een "moreel probleem op meerdere vlakken".

De positie van Brussels PS-burgemeester Yvan Mayeur wordt stilaan onhoudbaar nu het schandaal over de zitpenningen bij de Brusselse daklozenopvang Samusocial verder uitbreidt.

Er zouden niet alleen grote bedragen zijn uitbetaald aan de politici in de raad van bestuur, zoals Mayeur zelf, er is ook sprake van vergaderingen die nooit hebben plaatsgevonden.

Brussels minister-president Rudi Vervoort en partijgenoot vindt dat Mayeur best de eer aan zichzelf houdt, laat hij verstaan bij RTBF. Vervoort vraagt naar eigen zeggen niet het ontslag van Mayeur. Maar op de vraag: "Vraagt u Mayeur om zich de vraag te stellen over ontslag?", antwoordt Vervoort: "Ja, dat zeer duidelijk".

En zo verhoogt de PS van het Brusselse Gewest de druk op de PS van de stad Brussel.