Deze "goodies" krijgen vrouwelijke fans van Wonder Woman in Leuven: spons en raamwasser

Bij Kinepolis Leuven keken heel wat vrouwen raar op na de voorvertoning van de actiefilm "Wonder Woman". Tijdens de maandelijkse Ladies at the Movies worden vrouwelijke bioscoopgangers getrakteerd op een "goodiebag", een geschenkenpakket. Maar de ietwat vrouwonvriendelijke inhoud ervan werd deze keer niet meteen gesmaakt door fans van de feministische superheldin Wonder Woman.

Heel wat gefronste wenkbrauwen in de zaal, tijdens de avant-première van de Hollywoodprent "Wonder Woman". Tijdens Ladies at the Movies worden enkel vrouwen toegelaten voor een exclusieve filmvertoning en krijgen ze daarbovenop een zakje met geschenken. Een leuke attentie, ware het niet dat het zakje gevuld was met enkele poetsproducten én reclame voor dieetpillen.

Niet meteen artikelen die fans van superheldin Wonder Woman associëren met de strijdlustige Amazoneprinses.

"Ironisch en ongepast"

“Eigenlijk voelde het een beetje absurd aan”, vertelt Diana Goodwin, één van de dames die afgelopen dinsdag in de zaal zat. “Zeker als je naar een film zit te kijken die volledig draait rond een ijzersterke vrouwelijke superheldin. Je kunt het op z’n minst ironisch en ongepast noemen dat vrouwen tijdens zo’n film een aftrekker, schuursponsje en een advertentie voor afslankingspillen onder hun neus geschoven krijgen.”

Flater

Bij Kinepolis zelf zijn ze zich bewust van de flater en hebben ze ook begrip voor de reacties van de vrouwelijke filmliefhebbers. “Maar de goodiebags worden gevuld met producten die we aangeboden krijgen van onze sponsors. Het is willekeurig. Dan kan het al eens voorkomen dat er een schuurspons tussen zit. Dit werd zeker niet met opzet gedaan, we kiezen de producten niet zelf. En het was al zeker niet de bedoeling om vrouwonvriendelijk over te komen.”

"Wonder Woman" is vanaf woensdag 21 juni te zien in de bioscoopzalen.

Meest gelezen