Opnieuw drie mannen opgepakt in Londen

Na de aanslag van zaterdagavond aan London Bridge in de Britse hoofdstad zijn opnieuw drie mannen opgepakt. Dat meldt de politie van Londen. In het oosten van Londen werden twee huiszoekingen uitgevoerd.

De arrestaties vonden allemaal plaats in Ilford, waar eerder op de dag al een man werd opgepakt tijdens een huiszoeking. Een 29-jarige man, die verdacht wordt van het "voorbereiden van terreurdaden", werd opgepakt in een woning in de wijk. De huiszoekingen in de woning en in een bedrijf in Ilford, zijn nog aan de gang.

Daarnaast werden twee mannen op straat opgepakt. Een 27-jarige man wordt eveneens verdacht van het voorbereiden van terreurdaden, terwijl de andere verdachten, een man van 33, werd opgepakt voor drugsbezit.

Bij de aanslag op London Bridge en in de populaire uitgaansbuurt Borough Market vielen zeven doden en tientallen gewonden. De daad werd zondagavond opgeëist door terreurgroep IS via het IS-nieuwskanaal Amaq. De drie vermoedelijke daders zijn doodgeschoten door de politie.