Putjes in bospad in Serskamp gevuld met menselijke beenderen

In Serskamp, een deelgemeente van Wichelen, zijn menselijke beenderen gevonden in een bospad. Gemeentelijke arbeiders hadden de putten in het bospad gevuld met afval van een begraafplaats. Mogelijk zijn de menselijke beenderen op die manier op het pad terechtgekomen, maar dat is nog niet duidelijk. De gemeente zit zeer verveeld met de zaak en zal een intern onderzoek voeren.

De begraafplaatsen van Wichelen werden onlangs verfraaid en de grindpaden werden omgevormd tot graspaden. Gemeentearbeiders gebruikten een deel van het afgevoerde grind daarna om putten van een pad in de Onnebossen te vullen.

Wandelaars wisten even later niet wat ze zagen toen ze menselijke botten en grafopschriften aantroffen op het bospad. Of die beenderen en grafopschriften samen met het afval op het bospad zijn terechtgekomen, is nog niet volledig duidelijk.

Volgens de gemeente gaat het om oude historische restanten. Burgemeester Kenneth Taylor (Open VLD) heeft een onderzoek bevolen, om na te gaan hoe het allemaal is kunnen gebeuren. Hij wil vermijden dat zoiets nog eens gebeurt.

"Ik dacht eerst dat het een verzinsel was toen ik het verhaal hoorde", zegt Evi Rasschaert, voorzitster van de plaatselijke Jong N-VA, in Het Nieuwsblad. "Maar ter plekke zag ik dat het waar was. Schokkend en respectloos."

Het bospad zal opnieuw afgegraven worden en er komt een nieuwe grindlaag.