Zeker 10 doden bij vliegtuigongeluk in Myanmar

Voor de kust van Myanmar, in Zuidoost-Azië, zijn zeker tien lichamen gevonden van passagiers van een militair transportvliegtuig met 122 mensen aan boord. Er werden ook brokstukken aangetroffen. Het toestel was sinds woensdag vermist.

Het vliegtuig was op weg van het zuiden van Myanmar naar de commerciële hoofdstad Yangon voor een wekelijkse routinevlucht. Aan boord zaten 122 mensen, vooral militairen en hun familieleden. Onder hen ook 15 kinderen. Een half uur nadat het was opgestegen, verdween het vliegtuig van de radar boven de Andamanse Zee.

"We hebben brokstukken gevonden van het vermiste vliegtuig en lichamen", aldus legerchef Min Aung Hlaing op Facebook. Volgens de generaal werden, op 35 kilometer ten zuidwesten van Launglon, de lichamen aangetroffen van zes volwassenen en vier kinderen, net als reddingsvesten, bagage en stukken van het vliegtuig zelf.

De oorzaak van de ramp is onbekend. Het is ook niet duidelijk of er overlevenden zijn.

Ongelukken met zowel militaire als burgervliegtuigen zijn niet ongewoon in Myanmar. Vorig jaar kwamen vijf militairen om bij een crash van een legerhelikopter. Enkele maanden eerder stortte ook al eens een legerhelikopter neer in de hoofdstad, ook daarbij kwamen vijf militairen om het leven.