Meest recent

  "De gok die terugslaat": zo zien de Britse kranten er vanochtend uit

  Hoewel de verkiezingsuitslagen bij het drukken van de kranten nog niet definitief waren, gingen alle Britse kranten er alvast vanuit dat de Conservatieve partij van premier Theresa May haar meerderheid zou verliezen. Zowat alle voorpagina's spreken eenzelfde taal: May heeft gegokt door verkiezingen uit te schrijven en die gok slaat nu terug.

  Daily Mail

  Daily Mail heeft een speciale verkiezingskrant uitgebracht die om 3 uur vannacht verscheen. "Een gok die terugslaat", kopt de krant, die ook vreest voor een "chaos om de brexit". "Als deze resultaten uitkomen, zullen de onderhandelingen instorten en zou dat wel eens kunnen leiden in nieuwe verkiezingen binnen dit en twaalf maanden".

  The Daily Telegraph

  Eenzelfde kop is terug te vinden bij The Daily Telegraph, waar "May's gok slaat terug" staat te lezen. De krant baseert zich weliswaar nog op exitpolls, maar ziet de partij van de premier ook "worstelen om de meerderheid te behouden". 

  The Independent

  Ook The Independent volgt de mening en ziet in May "een gekneusde Tory-leider".

  The Times

  The Times spreekt over "May's grote gok die faalt". Volgens de krant tonen de exitpolls aan dat de partij van de premier overal de meerderheid verliest.

  Daily Star

  The Sun lanceerde afgelopen nacht ook een speciale verkiezingseditie die om 2 uur verscheen. "De exitpolls zijn een shock voor haar partij", zo is er te lezen.

  The Sun

  De voorpagina van The Sun kiest ervoor om duidelijk weer te geven hoeveel zetels elke partij binnenhaalt (en verliest of wint). De krant vreest een chaos bij het vormen van de coalitie. 

  Daily Mirror

  Daily Mirror spreekt over een "verrassing" bij de exitpolls, die ook "een boost zijn voor Corbyn, nu May's verkiezingsgok uitdraait op twijfel". 

  The Guardian

  Volgens The Guardian zijn de exitpolls "een shock" voor May. "Projecties voorspellen dat de Conservatieve Partij overal de meerderheid verliest", schrijft de krant.

  Daily Express

  Daily Express heeft het tot slot over "May's gevecht om aan de macht te blijven".