"Zeventien burgers gedood bij bombardementen van coalitie in Raqqa"

Bij luchtaanvallen door de door de Verenigde Staten geleide anti-IS-coalitie op Raqqa zijn afgelopen nacht minstens zeventien burgers om het leven gekomen. Dat meldt het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
(Archieffoto)

Volgens het hoofd van het Observatorium Rami Abdel Rahman kan de dodentol nog oplopen, aangezien er ook tientallen gewonden vielen. Dinsdag zouden ook al acht burgerdoden zijn gevallen door luchtaanvallen, en maandag 21.

De Syrische Democratische Strijdkrachten hebben zeven maanden geleden een offensief gestart om IS uit de stad te verjagen. Ondertussen heeft het leger al verschillende regio's rond het IS-bolwerk opnieuw in handen gekregen en dinsdag ging het voor het eerst de stad zelf binnen. Het leger kondigde het begin van de "grote oorlog" tegen IS aan in de stad.

"Onze troepen gaan vooruit in Mechleb en controleren grote delen van de wijk", aldus een woordvoerder van het leger. "De krachten van de internationale coalitie werken op een zeer efficiënte manier samen met ons op het terrein."

De coalitie liet weten dat het woensdag 22 luchtaanvallen heeft uitgevoerd op Raqqa.