Afgekeurde politiehond maakt geslaagde carrièreswitch

Als pup was er geen ontkomen aan: Gavel zou en moest een politiehond worden. Maar geweld en actie waren duidelijk niet aan de jonge hond besteed. En dus kon men tijdens de opleiding niet anders dan besluiten dat Gavel niet geschikt was voor de job. De gouverneur van Queensland, Australië, zorgde dan maar voor een opmerkelijke carrièreswitch voor het speelse dier.

"Op 12 maanden tijd zal Gavel criminelen leren opsporen en hen helpen vangen, als trots lid van de hondenbrigade van Queensland", verkondigde de plaatselijke politie nog bij de start van de opleiding van Gavel. Maar het draaide dus, ondanks de afkomst van de hond die veel goeds inzake politiewerk voorspelde, anders uit.

Zes weken later was het immers duidelijk: Gavel was te vriendelijk en te lief voor het harde politiewerk. Hij werd dan maar, tijdelijk, ondergebracht bij de gouverneur van Queensland. Maar de medewerkers daar raakten zo gehecht aan de vriendelijke hond dat ongeveer een half jaar geleden zijn politiejasje definitief vervangen werd door een outfit met het officiële embleem van Queensland.

Onder supervisie van gouverneur Paul de Jersey omvat Gavels takenpakket als "ambassadeur van de provincie" onder meer het verwelkomen van groepen toeristen, het ontstressen van werknemers en het bijwonen van formele ceremonies. En hij vervult zijn nieuwe job blijkbaar met verve, want de gouverneur besloot het opmerkelijke verhaal recent via diverse sociale media te delen met de rest van de wereld, tot jolijt van vele dierenliefhebbers.

Of, zoals Buzzfeed News het formuleerde, "deze hond werd ontslagen op de politieschool omdat hij eigenlijk alleen maar vriendjes wilde maken".

lees ook