Ariana Grande hervat tournee na Manchester: "Merci, Paris ♡ Je t'aime"

Het Amerikaanse tieneridool Ariana Grande (23) heeft in Parijs haar tournee hervat, twee weken na de terreuraanslag in Manchester. De veiligheidsmaatregelen waren strenger gezien "het krachtige symbolische karakter" van het concert. Grande zelf stelde "trots en dankbaar" te zijn.
2016 Invision
(archieffoto)

Voor Grande was het een nieuw begin voor haar "Dangerous woman"-wereldtournee. "Eerste show vanavond. Ik denk aan al mijn engeltjes bij elke stap die ik neem. Ik hou van jullie met heel mijn hart", schreef de zangeres en actrice op Instagram. Ze verwijst daarmee naar de talrijke fans die gewond of gedood werden bij de aanslag in Manchester. Grande stak hen een hart onder de riem en bezocht vorige week enkele slachtoffers in het ziekenhuis.

Voor het concert in Parijs werden strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Alle tassen werden gecontroleerd, speurhonden werden ingezet en de belangrijkste wegen rond de concertzaal AccorHotels Arena werden afgezet. (lees verder onder de video)

Grande bracht naast haar hits "Side to side", "Bang bang", "Into you" en "Problem" samen met het publiek luidkeels "One last time", het nummer om alle slachtoffers te herdenken. Ook Mac Miller, haar partner, verscheen op het podium om met haar "Bang!" en "The way" te zingen. Nieuw op de setlist was "Over the rainbow", het lied waarmee ze het benefietconcert in Manchester afsloot. Na de show postte Grande op sociale media: "Merci, Paris ♡ Je t'aime." (zie hieronder)