Crombez: "We moeten Brusselse politiek opkuisen, niet de postjes verdelen"

De SP.A-voorzitter John Crombez haalt keihard uit naar Open VLD, MR en PS. Dat heeft hij in "De ochtend" gezegd. "We moeten de Brusselse stadspolitiek opkuisen, niet de postjes verdelen. Als zij terug willen naar de politiek van de jaren 80, dan moeten ze dat vooral zonder ons doen", zegt hij.

Gisterenavond hebben de Vlaamse socialisten het overleg met Open VLD, MR en PS verlaten, omdat de PS zou hebben voorgesteld dat aftredend burgemeester Yvan Mayeur een schepenpost zou krijgen. "Dat Mayeur aanwezig was op die vergadering was hallucinant, dat hij de vergadering leidde is nog hallucinanter", zegt hij scherp. De andere partijen ontkennen overigens dat een schepenrol voor Mayeur op tafel zou hebben gelegen. "Ik kan me inbeelden dat ze zich nu generen", zegt Crombez daarover. "Ze hadden wellicht gedacht dat ik hierover mijn mond ging houden."

(lees verder onder de video)

SP.A-voorzitter Crombez haalt hard uit naar Open VLD, MR en PS. "We moeten de Brusselse stadspolitiek opkuisen, niet de postjes verdelen. Als zij terug willen naar de politiek van de jaren 80, dan moeten ze dat vooral zonder ons doen", zegt hij. Hoe het nu verder moet wil hij niet gezegd hebben. Al lijkt Laurette Onkelinx (red. de voorzitster van de PS in Brussel) de SP.A nu opnieuw aan boord te willen halen door duidelijk te stellen dat Mayeur "geen schepen wordt".