Crowdfunding voor gevelbanken groot succes

De 4 Gentse vrienden die samen het project van de ‘gevelbanken’ hebben opgestart, hebben bijna 12.000 euro opgehaald via crowdfunding. Een pak meer dan de 8.000 die ze minimaal nodig hadden om echt van start te gaan. 114 supporters doen mee aan de crowdfunding.

Op zoek naar intenser contact

Het idee was simpel: contact tussen buren is veel minder intens dan vroeger, toen er nog stoelen op de stoep werden gezet voor een gezellige babbel. Daarom ontwierpen de 4 vrienden de Gevelbank. Met een systeem van inklapbare driehoeken en een losse plank kan je een bank aan je voorgevel laten verschijnen, en je kunt hem makkelijk weer weghalen als je dat wilt.

Op zoek naar geld

Enig probleem om het systeem uit te rollen, bleek toch wel de hoog oplopende vaste kosten. De initiatiefnemers hebben onder andere goede boormachines nodig en enkele bakfietsen om de banken makkelijk te kunnen vervoeren binnen Gent. Vandaar dus het idee om een crowdfunding te organiseren, met als doel 8.000 euro. Uiteindelijk is er nu al bijna 12.000 in kas.

“We zijn ongelooflijk blij dat er zoveel mensen het concept met open armen ontvangen, toejuichen. Daar halen we veel energie uit.” zegt Jesse De Troyer namens het Gentse viertal. “Als alles goed gaat, start volgende week de reguliere verkoop en komt onze website online.”
 

Wie een bank wil, kan verschillende formules kiezen. Het do-it-yourselfpakket kan afgehaald worden in Gent, of opgestuurd worden en zou ongeveer 150 euro kosten. Wie in Gent woont, kan de bank ook laten installeren. Dat kost wellicht 190 euro.

Volgende week wordt de site www.gevelbank.be online gezet en zijn de definitieve prijzen voor de gevelbanken ook bekend.