Di Rupo: "Ontslag van Mayeur was onvermijdelijk"

"Het ontslag van Yvan Mayeur was onvermijdelijk en de meest aangewezen beslissing na de druk die is uitgeoefend", zo klinkt de eerste reactie van PS-voorzitter Elio Di Rupo op het ontslag van de Brusselse PS-burgemeester Yvan Mayeur. Al wil hij "het kind niet met het badwater weggooien".

Het was in de marge van het federale ABVV-congres dat PS-voorzitter voor het eerst reageerde op het schandaal rond daklozenorganisatie Samusocial en het daaropvolgende ontslag van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur. 

"Iedereen wachtte op dit gebaar", aldus Di Rupo. "Ik hoop nu vooral dat iedereen hier lessen uit zal trekken, zodat dergelijke zaken, die nog te vaak voorkomen, niet meer gebeuren."

Maar, zo benadrukt Di Rupo, we mogen het kind niet met het badwater weggooien. "De PS bestaat uit 90.000 fantastische personen die elke dag hun verantwoordelijkheid nemen. Er zijn incidenten en daar moeten we uit geraken, maar we moeten nu niet iedereen culpabiliseren."