Groot politie-alarm in Eindhoven tijdens concert Guus Meeuwis

In de Nederlandse stad Eindhoven heeft de politie gisteravond een 29-jarige man uit Amsterdam opgepakt die zich verdacht gedroeg bij de ingang van het voetbalstadion, waar een concert aan de gang was. Uit voorzorg werden tientallen extra politiekrachten ingezet.

In het stadion van PSV Eindhoven was een concert van Guus Meeuwis bezig. Bij de ingang van het stadion merkten agenten een man op die zich verdacht gedroeg. Hij was aan het filmen, had daar geen duidelijke verklaring voor en bleek geen kaartje te hebben voor het concert.

De 29-jarige man uit Amsterdam bleek bij de politie bekend te staan wegens mogelijke radicalisering. Rond 20.15u werd hij aangehouden en sloeg de politie groot alarm. Uit voorzorg werden tientallen extra krachten ingezet.

Volgens de politie was een combinatie van factoren de reden om massaal agenten te ontplooien. Eenheden uit de Brabantse provincie en ver daarbuiten werden ingezet en boven de stad vloog lange tijd een politiehelikopter.

Volgende concerten gaan gewoon door

Het optreden is zonder incidenten verlopen. Het werd verlengd om de bezoekers langer in het stadion te houden. Ook bleef het gebruikelijke vuurwerk uit.

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, zei op Twitter dat hij blij was met de rustige afloop van het concert en dat het politieonderzoek aan de gang is.

Ook zaterdag, zondag en dinsdag staan nog concerten van Guus Meeuwis gepland in Eindhoven. Die gaan gewoon door, al zullen er wel extra veiligheidsmaatregelen zijn. 

Na de aanslag na het concert van Ariana Grande op 22 mei in Manchester is de politie extra alert voor mogelijke terreurdreiging.