Mevrouw Onkelinx, u kan daar niet mee lachen? Nee!

Op de RTBF werd een satire uitgezonden over het ontslag van Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS), maar Brussels PS-kopstuk Laurette Onkelinx kon er duidelijk niet mee lachen.

De Brusselse komiek en satiricus Alex Vizorek (35) is op de RTBF-radiozender La Première te horen bij de meest gevreesde politiek-satirische rubriek Le Café serré d'Alex Vizorek, die de politieke actualiteit door de mangel haalt. Vandaag op het programma: de zitpenningen voor het Samusocial-bestuur.

"Met genoegen stel ik u voor: het PS-circus. Het circus strijkt binnenkort neer in uw dorp met zijn nieuwe verbluffende voorstelling Samusocial. Kom dit spektakel zeker eens bekijken en geniet van enkele uitzonderlijke optredens van uitmuntende jongleerders die kunnen jongleren met maar liefst 10 mandaten, én goochelaars die erin slagen uw belastinggeld in één oogwenk te doen verdwijnen. De verrassingsact van de avond: de "oneerlijke" Yvan Mayeur. Hij is een beetje te vergelijken met een Magritte-schilderij, want dit is geen burgemeester", aldus Vizorek.

"We beloven u alvast een onvergetelijke avond die zeker op uw lachspieren zal werken. Dat is immers een van de specialiteiten van de PS."

"Mevrouw Onkelinx, u kan daar niet mee lachen?", vroeg de presentator op het einde van Vizoreks voorstelling. Bij het uitgenodigde PS-kopstuk Laurette Onkelinx kon er enkel een geforceerd lachje van af. Ze eindigde vervolgens de rubriek met een duidelijk en herkenbaar antwoord: "nee".

(Bekijk hieronder het volledige fragment)

lees ook