Nieuw verbodsbord in bussen Madrid: "Mannen, benen spreiden niet toegelaten"

Op de bussen in Madrid hangt binnenkort een nieuw verbodsbord: "No manspreading". Mannen mogen als ze neerzitten niet langer hun benen spreiden. De Spaanse hoofdstad wil met de nieuwe maatregel voorkomen dat passagiers te veel ruimte in beslag nemen.

In Madrid hebben ze er duidelijk genoeg van: passagiers die meer dan 1 stoeltje in beslag nemen op de bus en zo de persoonlijke ruimte van de medepassagiers niet respecteren. Onder de hashtag #MadridWithoutManspreading werd er daarom een actieplan opgestart. Dat wordt nu officieel gemaakt.

Het plaatselijke vervoersbedrijf in Madrid, Empresa Municipal de Transportes (EMT), liet namelijk weten dat het voortaan verbodsbordjes zal hangen in alle bussen om duidelijk te maken dat het verboden is de benen te spreiden. "Het icoontje moet mannen, die het openbaar vervoer gebruiken, eraan herinneren dat ze een gepaste lichaamshouding moeten aannemen in publieke ruimtes", laat de vervoersmaatschappij weten. "De lay-out van het icoontje is bovendien hetzelfde als andere verbodsbordjes in andere steden. Zo wordt onze boodschap eenvoudiger begrepen."