Taylor Swift terug op Spotify, Katy Perry lanceert nieuw album: wie jent er wie?

De muziek van Taylor Swift is opnieuw op Spotify te vinden. Best opmerkelijk want Swift - een van de best verkopende artiesten ter wereld - trok zich drie jaar geleden nog terug uit protest tegen de lage vergoedingen van de streamingdienst. Met haar "comeback" wil Swift naar eigen zeggen haar "fans bedanken". Pittig detail: collega en rivale Katy Perry heeft net haar nieuwe album losgelaten op het grote publiek.
2010 Getty Images
Taylor Swift en Katy Perry op de Grammy Awards in 2010.

Swift en Perry komen niet overeen. De geruchten deden al járen de ronde, ondanks dat de twee zangeressen op elk muziekfeestje wel te samen werden gefotografeerd en de beste maatjes leken.

Vorig maand vertelde Perry uiteindelijk aan tv-presentator James Corden in "Carpool karaoke" (foto) over de ruzie. "We hebben een probleem. Zij (Swift, red.) is ermee begonnen en het wordt tijd dat ze ermee stopt." De ruzie zou over achtergrondzangeressen gaan die de twee uitwisselden. Swift en Perry laten het alvast niet na elkaar te jennen. Het nummer "Bad blood" van Swift zou over Perry gaan, waarop Perry dan weer reageerde met "Swish swish".

Copyright © 2017 BACKGRID UK

Sinds middernacht is Swift terug te vinden met haar volledige muziekcatalogus op de bekende streamingdienst Spotify. "Om te vieren dat er van "1989" wereldwijd tien miljoen albums zijn verkocht, wil Swift haar fans bedanken", luidt onder meer de boodschap op Instagram. Kort daarvoor streamde Perry haar kersvers album "Witness" live en maakte ze nieuwe data voor haar tournee bekend. Wie jent er wie?

Meest gelezen