We gokten nog nooit zoveel (en verloren er nog nooit zoveel geld mee)

Belgen gokten nog nooit zoveel als de voorbije jaren. Dat blijkt uit het nieuwe verslag van de kansspelcommissie. Vooral internetspelen zijn in opmars. Gokkers raakten in een jaar tijd meer dan een miljard euro kwijt en gokbedrijven maken steeds meer winst, zo'n 850 miljoen euro per jaar. Ze maken ook steeds meer reclame en daar wil de kansspelcommissie iets aan doen.
AP2012

Gokkers raakten in een jaar tijd zo'n 1,17 miljard euro kwijt. Dat is meer dan de jaren ervoor. Vooral online gokken doet het goed. Dat de gokbedrijven het steeds beter doen (in een jaar tijd maken ze samen zo'n 850 miljoen euro winst) komt omdat ze de verleiding steeds groter maken om te gokken, zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie. "We maken ons grote zorgen over de reclame die gokbedrijven maken en er is daar ook geen duidelijke regelgeving over".

Kansspelcommissie: "geef ons meer slagkracht"

De Kansspelcommissie -die de gokkers beschermt tegen zichzelf- wil dat er concrete regels komen over reclame die gokbedrijven mogen maken. Niet alleen over wat al dan niet  mag, maar ook over de frequentie en de plaats waar die reclame wordt uitgespeeld.

De commissie vraagt ook meer onafhankelijkheid. "Nu moeten we vaak langs verschillende departementen passeren, maar dat is moeilijk als we alle gokkers goed willen beschermen tegen zichzelf", klinkt het. "Enkel al de online goksites controleren vraagt ontzettend veel mensen en middelen".

Meest gelezen