"Als je Theresa May met een vagina of hoer vergelijkt, dan ben je geen liberaal"

J.K. Rowling, of de geestelijke moeder van Harry Potter, heeft zich opnieuw kwaad gemaakt op Twitter. Deze keer neemt ze het op voor deze dagen fel geplaagde Britse premier Theresa May. "Een man die ik grappig en slim vond en die zichzelf als progressief ziet, noemde Theresa May een hoer. Ik ben gestopt hem op Twitter te volgen", begint ze haar tirade.

Rowling, een fervent twitteraar, heeft de Schotse auteur John Niven met een heuse tweetreeks op zijn plaats gezet. Volgens de schrijfster had hij May, na haar pijnlijke nederlaag bij de verkiezingen, een "hoer" genoemd. Niven -een voorstander van Jeremy Corbyn (Labour)- pikte het niet dat May in zee gaat met de zeer conservatieve Noord-Ierse DUP (Democratic Unionist Party).

Rowling heeft de man nochtans altijd "cool" gevonden, maar nu dus duidelijk niet meer. Zij vindt dat hij de Britse premier vernedert en intimideert omdat ze een vrouw is. "Elke vrouw die haar mening durft te uiten, heeft een of andere vorm van misbruik ondergaan", stelt de schrijfster. Rowling besluit dat de man die ze ooit progressief noemde, dat juist niet is: "Als je haar vergelijkt met een vagina of een hoer, dan ben je geen liberaal."

Niven zelf lijkt niet onder de indruk. Hij hield het zelf op één alleszeggende tweet: "My bad x."

Een selectie van Rowlings tweets: