Adam West -de eerste man die Batman en Bruce Wayne vertolkte- is overleden

In Los Angeles is acteur Adam West aan de gevolgen van leukemie overleden. Hij werd 88. West was de eerste man die Batman en Bruce Wayne vertolkte in de gelijknamige tv-serie. "Hij blijft voor altijd onze held", laat zijn familie weten.
© The Hollywood Archiv - creative.belgaimage.be

De serie "Batman" was te zien in de VS en later ook bij ons op de toenmalige BRT, van 1965 tot 1968. West vertolkte de hoofdrol drie seizoenen. Robin werd gespeeld door Burt Ward. Het duo had een (internationaal) kijkcijferkanon te pakken.

Maar West bleef als het ware aan de rol hangen. Hij speelde daarna vooral bijrollen, want raakte moeilijk aan de bak. West sloeg wel het aanbod af om Sean Connery op te volgen als James Bond in "Diamonds are forever" (1971). De Amerikaan weigerde omdat hij vond dat de rol van 007 beter aan een Brit toebehoorde.

West als Batman in volle actie (niet in de app zichtbaar):