Gewonden bij incident met auto in Amsterdam

Een automobilist is vanavond het Stationsplein in Amsterdam opgereden en heeft daarbij acht mensen verwond. Twee van hen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, drie anderen konden ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om opzet, maar is de bestuurder onwel geworden.

De automobilist is aangehouden en wordt verhoord. Ook de auto wordt onderzocht.

Volgens de politie is de wagen tegen een muur gereden. Op een foto op de lokale nieuwssite AT5 is een zwarte auto te zien met een gebarsten voorruit, tegen een muur van de metro-ingang.

Ooggetuigen melden dat er minstens tien politie-auto's ter plaatse zijn gekomen.

Een aantal tram- en buslijnen worden omgeleid en ingekort, meldt het vervoersbedrijf GVB. Het incident heeft geen invloed op het treinverkeer, zegt een woordvoerder van de NS. Het station is nog bereikbaar via de IJ-zijde en aan de westzijde.