Partij van May verliest ook in Kensington, sinds mensenheugenis in handen van Conservatieven

De Conservatieve Partij van de Britse premier Theresa May heeft na een hertelling haar zetel in het Londense kiesdistrict Kensington uiteindelijk verloren. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het rijke Londense district naar de sociaaldemocraten van Labour gaat.

Het verschil tussen Labour en de Conservatieven in Kensington was nipt: er waren maar 20 stemmen verschil. Er werd dan ook drie keer geteld om zeker te zijn van het resultaat. Maar de kandidaat voor Labour kwam uiteindelijk toch als winnaar uit de bus.

Sinds mensenheugenis stemde Kensington op de Conservatieven. Dat die hun zetel in dat district nu verliezen, is extra pijnlijk voor premier Theresa May.

May schreef zelf vervroegde verkiezingen uit, in de hoop haar meerderheid verder te kunnen vergroten. Maar het draaide anders uit: haar partij strandde op 318 zetels, een verlies van 13 zetels én daarmee het einde van de absolute meerderheid voor de Tories.