Richard Hammond (ex-"Top gear") heeft blijkbaar een uitstekende beschermengel

Een van de voormalige presentatoren van "Top gear" is met zijn sportauto gecrasht in de bergen van Zwitserland. Richard Hammond (47) raakte tijdens opnames van de weg af en sloeg met de auto over de kop. Het is niet de eerste keer dat Hammond aan de dood ontsnapt.

Zwitserse media melden dat Hammond in Luzern reed met een elektrische sportwagen en dat voor opnames van het tweede seizoen van "The grand tour". Hammond raakte echter van de baan af en crashte. Hij was bij bewustzijn en slaagde erin uit het wrak te kruipen vooraleer het in brand vloog. Als bij wonder liep Hammond geen zware verwondingen op. Hij werd met een helikopter naar het ziekenhuis gevlogen voor een medische controle van zijn knie. De schade aan de auto is aanzienlijk.

Hoe het ongeluk is gebeurd, is nog onduidelijk. "Het is het zwaarste ongeluk dat ik al ooit heb meegemaakt. Ongelofelijk maar vooral gelukkig, Hammond maakt het goed", reageert collega Jeremy Clarkson via Twitter.

In maart raakte Hammond ook al betrokken bij een ongeval in Mozambique. Hij viel toen van zijn motorfiets zonder veel erg. Over de omstandigheden van het ongeval bleef het vrij vaag. Elf jaar geleden ontsnapte Hammond aan de dood tijdens opnames voor "Top Gear". Hij crashte toen met zware hoofdletsels tot gevolg. Hammond lag zelfs een tijdlang in coma, maar herstelde volledig.

PA Wire/Press Association Images

Richard Hammond (rechts op de foto) met James May en Jeremy Clarkson in "Top gear"-tijden.