Tom Waes na "Reizen Waes 12-12": "Denk niet dat ik nog kan terugkeren naar het losse entertainment"

In een interview met de weekendbijlage van De Morgen vertelt tv-gezicht Tom Waes dat hij na "Reizen Waes 12-12" veranderd is. "Ik denk echt dat ik nooit meer kan terugkeren naar het losse entertainment", zegt Waes. Met andere woorden: geen "Tomtesterom" of "Tragger hippy" meer. Maar er is wel nog plaats voor een vierde seizoen van "Reizen Waes".

Waes is een bezig bijtje. Hij heeft momenteel opnames voor de fictiereeks "Undercover" van Eén. Maar daar wil hij in zeno. niets over vertellen. Top secret. Hij wil wél vertellen over de impact van "Reizen Waes 12-12" waarvoor hij naar een vluchtelingenkamp in Noord-Oeganda trok. "Ik denk echt dat ik nooit meer kan terugkeren naar het losse entertainment", zegt Waes. "Ik denk niet dat ik nu nog "Tomtesterom" (foto) of zelfs "Tragger hippy" kan maken. Ook "Wauters vs. Waes" niet."

Waes heeft geen spijt van die programma's, integendeel. Maar zegt nu "elders te staan". "Natuurlijk is er nog altijd plaats voor de journalistiek, maar in het vierde seizoen van "Reizen Waes" gaan we in dezelfde richting verder."

"Reizen Waes" is een kijkcijferkanon voor Eén, met zo'n 1,5 miljoen kijkers op zondag. Waes heeft al talrijke bestemmingen bezocht. Hoog op zijn bucketlist staat Antarctica, vertelt hij in een gesprek met onze redactrice Kirsten Sokol. Antarctica is een bestemming die de voorbije drie seizoen telkens is gesneuveld om financiële redenen. "Maar ik overweeg dit jaar een aflevering over Luxemburg, om het bespaarde budget te kunnen investeren in Antarctica (lacht)."

Het bezoek aan een vluchtelingenkamp in Noord-Oeganda liet een diepe indruk na. Waes slaagde er met zijn programma in om te sensibiliseren en om 500.000 euro in te zamelen om de hongersnood te bestrijden.

"Reizen Waes 12-12" graag herbekijken? Dat kan hieronder: