De tweet die de Britse premier beter niet had gedeeld

Donald Trump is niet de enige politicus die soms beter twee keer zou nadenken voor hij een bericht op Twitter zet. Ook de Britse premier deelde twee weken geleden een tweet waaraan ze zich achteraf gezien beter niet had gewaagd.

Vervroegde verkiezingen uitschrijven om met een sterkere meerderheid aan de brexit-onderhandelingen te beginnen. Het leek een prima plan, maar we weten intussen hoe het de Britse premier Theresa May is vergaan.

Dat haar partij zwaar onderuit zou gaan en liefst 13 zetels zou verliezen, had niemand twee weken geleden voor mogelijk gehouden. Ook May zelf niet, zo blijkt uit de tweet die ze op 20 mei deelde: "Als ik zes zetels verlies, verlies ik deze verkiezingen en zal Jeremy Corbyn plaatsnemen om te onderhandelen met Europa", zo klonk het zegezeker.

Het internet vergeet niets, dus blijft ook de oude tweet Theresa May achtervolgen. "Je kunt niet zeggen dat ze zichzelf niet gewaarschuwd heeft", klinkt het. "Maar zou ze luisteren?". 

Dat doet ze vooralsnog niét, en dat verontwaardigt sommige twitteraars. Anderen nemen haar toch maar op haar woord, en gaan alvast juichen. "Officiële campagnemensen van Labour zeggen me dat ze May hier op gaan houden", tweet politiek correspondent Charlie Cooper. "Life comes at you fast" ofte "het kan verkeren", besluit een andere twitteraar.