Geen explosieven gevonden op vliegtuig dat ongeplande landing maakte

Op het vliegtuig van EasyJet dat gisteravond een ongeplande landing maakte op de luchthaven van Keulen, zijn geen explosieven aangetroffen. Dat bevestigt de Duitse politie. Het toestel dat onderweg was van Ljubljana (Slovenië) naar Londen, is weer vrijgegeven. "We gaan er momenteel van uit dat er geen echte gevarensituatie heeft bestaan", zegt de woordvoerder van de Duitse politie.
AFP ImageForum

De piloot besloot de landing vervroegd in te zetten, nadat hij op de hoogte was gebracht van een "verdacht gesprek" tussen drie passagiers. Alle 151 passagiers moesten het toestel via de nooduitgangen verlaten. Ze werden een voor een gecontroleerd. Ook het toestel zelf werd doorzocht. 

De drie mannen, die het bewuste gesprek aan het voeren waren, zijn een tijdje opgepakt voor verhoor. Intussen zijn ze alledrie weer vrijgelaten. Het zijn drie Britten, twee dertigers en een man van 45, die in Slovenië werkten. De rugzak van een van hen werd gisteren al gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Over de inhoud van het "verdachte gesprek" is niets bekendgemaakt, maar volgens het Britse blad Bild vielen de woorden "bom" en "explosieven".

Het vliegverkeer werd gisteren op bevel van de politie rond 19.00 uur onderbroken. Daardoor werden tien vluchten omgeleid en een twintigtal vluchten liep vertraging op. Iets voor 22 uur werd de luchthaven opnieuw volledig vrijgegeven.

De passagiers brachten de nacht door in hotels in de buurt en hebben hun reis deze namiddag hervat.