Kris Peeters: "Privébedrijven en armoedebestrijding gaan niet samen"

Kris Peeters, de Antwerpse CD&V-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, wil niet langer dat privéfirma's meewerken aan armoedebeleid. Dat zegt hij nu in Antwerpen een einde kwam aan een contract met een privébedrijf dat instond voor de opvang van daklozen.

Heel wat heisa in Antwerpen afgelopen week. De exploitatie van het inloopcentrum voor daklozen De Vaart, de verantwoordelijkheid voor de Antwerpse zorgteams voor daklozen en de uitbating van het Antwerpse zorghostel voor daklozen met een verslavingsproblematiek, werd door het OCMW toegewezen aan G4S Care-De Wooncompagnie. De linkse oppositie reageerde furieus en uiteindelijk werd het contract ook niet afgesloten. Volgens OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) ging het om "een breuk binnen het partnerschap". 

Kris Peeters, die volgend jaar de lijsttrekker zal zijn voor CD&V in de stad Antwerpen, is het nu duidelijk dat privébedrijven niet geschikt zijn om in te schakelen bij armoedebeleid.

"Een privébedrijf streeft altijd een winstverhoging na", legt hij uit aan VRT Nieuws. "Sociale organisaties hebben heel wat ervaring in de materie en zijn beter geplaatst om deze problematiek aan te pakken. Ik denk dat het nu duidelijk is dat privébedrijven en armoedebestrijding moeilijk tot niet samengaan."