This content is subject to copyright.

May promoveert vertrouweling Green tot vicepremier

De Britse premier Theresa May heeft minister van Werk en Pensioenen Damian Green gepromoveerd tot First Secretary of State, een functie die van hem de belangrijkste minister maakt in het kabinet van May. Dat meldt de BBC.

Green, een studiegenoot van May aan de universiteit, wordt zo de vicepremier van Groot-Brittannië. Dat betekent dat hij haar bijvoorbeeld kan vervangen tijdens het vragenuurtje als ze niet beschikbaar is. Voorts wordt hij minister voor kabinetsaangelegenheden.

Zijn ministerportefeuille op Werk en Pensioenen geeft hij door aan David Gauke, tot nu staatssecretaris van Financiën. Die wordt op zijn beurt vervangen door Liz Truss, die tot dusver minister van Justitie was.

May verloor bij de parlementsverkiezingen haar absolute meerderheid, terwijl ze die verkiezingen net had georganiseerd om een bredere achterban te krijgen om de onderhandelingen over de brexit te voeren.

Meest gelezen