Melania en Barron Trump verhuizen eindelijk naar Washington

De Amerikaanse first lady Melania en zoontje Barron zijn verhuisd naar het Witte Huis in Washington. Donald Trump is sinds begin dit jaar president van de Verenigde Staten, maar zijn vrouw en jongste kind verbleven al die tijd in de Trump Tower in New York. Ongezien in de Amerikaanse politieke geschiedenis.
AFP or licensors
Donald, Melania en Barron Trump tijdens de inhuldiging in januari.

Hoewel ze in de Trump Tower in New York bleven wonen, maakte Melania Trump eerder wel al duidelijk dat ze later op het jaar toch naar het Witte Huis zouden verhuizen.

Volgens Amerikaanse media heeft ze het woongedeelte van het Witte Huis intussen laten inrichten naar haar smaak, met behulp van interieurdesigner Tham Kannalikham.

Officieel luidt het dat ze in New York bleef tot de 11-jarige Barron zijn schooljaar afmaakte. Maar het feit dat ze hierdoor maanden gescheiden leefde van de president veroorzaakte toch ophef. Hun koele relatie werd ook nog eens beklemtoond door beelden van een officieel bezoek aan Israël, waarop te zien is hoe Melania de hand van Donald wegduwt.

Melania, een voormalig Sloveens model, blijft graag uit de schijnwerpers. "Het lijkt erop dat ze niet echt geïnteresseerd is in het werk van een first lady", schreef The New York Times. Ook op de sociaalnetwerksite Twitter is ze, in tegenstelling tot haar echtgenoot, niet erg actief. Het contrast met de vorige first lady, Michelle Obama, is groot.