Philippe Close: "Ik zal 30 tot 40 procent minder verdienen"

De nieuwe burgemeester van Brussel Philippe Close zegt dat hij in zijn nieuwe functie 30 tot 40 procent minder zal verdienen. Hij zal voortaan maar één inkomen meer hebben, want hij stapt op als parlementslid en zal elders ook geen betaalde bestuursmandaten meer hebben.

Close liet vrijdag bij zijn voorstelling al weten dat hij slechts "één job" zal hebben. De kandidaat-burgemeester stelt dat hij andere functies opzegt, om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Close zal naar eigen zeggen 30 tot 40 procent minder verdienen, "maar het loon van burgemeester is een stuk meer dan dat van een gemiddelde Belg".

Philip Close volgt Yvan Mayeur (PS) op als burgemeester van Brussel. Die moest opstappen, nadat bekend was geraakt dat hij hoge vergoedingen zou ontvangen van de Brusselse vzw SamuSocial.