Vermiste meisje van 6 levend en wel teruggevonden na ontvoering

Het 6-jarige meisje dat sinds gisteren vermist was, is teruggevonden. Ze is naar het ziekenhuis gebracht, maar zou in goede gezondheid verkeren. Een man had haar ontvoerd, zo blijkt nu.

Het meisje verdween gisterennamiddag toen ze met haar vader op de wekelijkse markt aan de Slachthuizen was. Rond 15 uur verloor de vader het meisje uit het oog en sindsdien was ze spoorloos.

Vrij snel volgde een opsporingsbericht. Politie en parket spraken over "een onrustwekkende verdwijning". Ondertussen doken ook bewakingsbeelden op waarop het meisje te zien is samen met een man. Het ging om een onbekende voor de familie, zo bleek. 

Rond de middag werd het meisje teruggevonden "voor een gebouw in het gezelschap van een man die beantwoordt aan de foto van het opsporingsbericht". Ze is naar het ziekenhuis gebracht, maar zou volgens de eerste vaststellingen in goede gezondheid verkeren.

De man zelf - een Roemeen - is opgepakt en wordt ondervraagd. Volgens de nieuwste informatie heeft hij het meisje ontvoerd. 

De politie bedankt alle mensen die tips hebben gegeven. Er zou uiteindelijk één "gouden tip" tot de doorbraak hebben geleid.

Nu het meisje levend is teruggevonden, toont VRT NWS geen herkenbare beelden meer van haar. Het opsporingsbericht heeft zijn werk gedaan, het meisje en haar familie hebben nu recht op rust om de gebeurtenissen van de voorbije uren te verwerken. Ook van de verdachte verspreiden we voorlopig geen herkenbare beelden meer, nu de man geïdentificeerd is.

Meest gelezen