Al 10.000 tips over voorwerpen in video's kindermisbruik

Europol heeft al 10.000 tips binnengekregen over de "Most Wanted" voorwerpen die te zien zijn in video's van kindermisbruik. De organisatie heeft intussen tien nieuwe foto's over gezochte voorwerpen op de speciale website geplaatst.

Op de site www.europol.europa.eu/stopchildabuse roept Europol de hulp van het publiek in om de oorsprong van een aantal voorwerpen te achterhalen die te zien zijn in video's van kindermisbruik. Europol hoopt zo dat de identificatie van die voorwerpen helpt om daders op te sporen of slachtoffers te redden.

Na iets meer dan een week zijn er al 10.000 tips binnengekomen. De analisten van Europol werken rond de klok om samen met de nationale politiediensten de tips te verwerken en interessante pistes op te volgen. Over concrete resultaten is er nog geen nieuws, maar Europol zegt zeker te zijn dat de informatie slachtoffers van kindermisbruikt zal kunnen beschermen.

Omdat het initiatief zo'n groot succes is, heeft Europol tien nieuwe foto's over dossiers die op een dood spoor zitten op de website gezet.

Meest gelezen