Bill Cosby getuigt zelf niet op zijn proces

De Amerikaanse acteur Bill Cosby zal niet getuigen op zijn proces. Dat heeft zijn verdediging laten weten. Cosby wordt beschuldigd van seksuele aanranding. Hij riskeert tien jaar cel en een geldboete van 25.000 dollar.

De afgelopen jaren kwam Cosby herhaaldelijk in opspraak. Tientallen vrouwen getuigden over hoe ze seksueel misbruikt waren door de acteur. Hijzelf heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Een groot deel van de zaken die aan het licht kwamen, bleken verjaard maar de zaak waar hij nu voor terecht staat niet.

Concreet wordt de acteur vervolgd, omdat hij begin 2004 Andrea Constand zou hebben aangerand in zijn huis in een buitenwijk van Philadelphia. Hij zou haar eerst gedrogeerd hebben met alcohol en pillen. De acteur heeft toegegeven dat er "aanrakingen" geweest zijn, maar hij zegt dat dat met wederzijdse toestemming gebeurde.

Het bleef lang onduidelijk of Cosby zelf op het proces zou getuigen, maar hij heeft uiteindelijk samen met zijn advocaten beslist dat niet te doen. Als acteur zou Cosby de jury misschien gunstig kunnen stemmen, maar de verdediging wilde vermijden dat hij aan een kruisverhoor zou worden onderworpen.

Meest gelezen