Dierenbeul gooit appel met spijkers in paardenwei

Het is een verontrustend beeld: een appel met daarin een tiental spijkers, elk ongeveer 10 centimeter lang. Dit exemplaar werd gisteren gevonden in een paardenwei in Moortsele in Oost-Vlaanderen. De paardenbeul is nog altijd onbekend.

De 25-jarige Lien De Blander deed gisteren een zeer onaangename ontdekking op haar paardenwei in Moortsele. Terwijl ze de stal van haar paard Felle aan het uitmesten was, zag ze op de weide een appel liggen waar enkele lange spijkers zorgvuldig ingeklopt waren.

"Vermoedelijk gaat het om een paardenbeul die de appel de weide in heeft gegooid" vertelt De Blander. "Het kan haast geen ongeluk geweest zijn, want de spijkerkoppen waren zeer nauwkeurig in de appels geklopt. Iedereen weet dat paarden verzot zijn op appels. Gelukkig hebben we de appel tijdig opgemerkt en hebben onze paarden er niet van gegeten."

Een alleenstaand geval

De Blander schakelde meteen de politie in. Zij hebben een buurtonderzoek opgestart waarbij er naar getuigen werd gezocht. Helaas had niemand extra aanwijzingen die naar een mogelijke dader konden leiden. "Uiteraard is dit een uitzonderlijk laffe daad," zegt burgemeester Johan Van Durme (CD&V). "Gelukkig is dit momenteel het enige geval van dierenmishandeling waarvan er in de regio aangifte werd gedaan". 

De foto gaat viraal

Op de sociaalnetwerksite Facebook wordt de foto momenteel druk gedeeld. Lien De Blander benadrukt het belang van sociale media: "we wonen in een groene regio, heel wat mensen hebben hier paarden. Het is belangrijk dat ze hun weiden nu extra goed controleren en het gedrag van hun paarden nauwkeurig in de gaten houden. Hopelijk blijft het bij dit ene incident, maar je kan beter voorkomen dan genezen."

Meest gelezen