Meest recent

  Dominees waarschuwen voor "verderfelijke tekst" van "Kind van de duivel" van Jebroer

  Nederlandse dominees in Vriezenveen waarschuwen ouders voor de hit "Kind van de duivel" van Jebroer. "De tekst gaat door merg en been, en zaait verderf", klinkt het. De dominees vragen dat ouders in discussie gaan met hun kinderen "om een stuk bewustwording te creëren".

  "Kind van de duivel" is al maanden niet meer van de Nederlandse hitlijsten weg te denken en wordt in België ook vlotjes meegezongen. "Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier m'n laatste is, hoop dat je deze draait op mijn begrafenis." De tekst veroorzaakt opschudding in Vriezenveen (Twente), schrijft de site Tubantia. Goed voor dertien dominees en een ouderraad om een brief op te stellen naar leden van de Hervormde Gemeente Vriezenveen. Lees hem hieronder:

  "De tekst van het lied, gebracht door een artiest met de naam die luidt Jebroer, als soort tegenhanger van Jezus, zaait veel verderf. Het brengt veel verkeerde gedachten en zet aan tot verkeerd handelen", valt te lezen. "Ook het gebruik van drank en drugs wordt heel normaal gevonden in dit lied." De dominees stellen dat ze aan kinderen niets willen verbieden, maar dat ouders toch even praten met hun kroost om hen de tekst uit te leggen. De brief kwam er omdat leerlingen van een basisschool het lied van de rapper vaker beginnen mee te zingen, zonder te beseffen wat ze eigenlijk zeggen.

  Het is niet de eerste keer dat in Nederland een hit van een rapper ophef veroorzaakt. Dat gebeurde ook al met "Drank & drugs" van Lil' Kleine en Ronnie Flex. 

  Luister hier naar "Kind van de duivel":

  De volledige tekst van het nummer:

  Ik ben een kind van de duivel
  Mama, jij hoeft niet te huilen
  Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is
  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis
  Ik ben een kind van de duivel
  Mama, jij hoeft niet te huilen
  Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is
  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis

  Ik hoef geen speech
  Ik hoef geen bloemen
  Gooi drank en drugs over mijn kist
  Alles wat ik wou in het leven was dit
  Fack it

  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis

  Ik ben een kind van de duivel
  Mama, jij hoeft niet te huilen
  Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is
  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis
  Ik ben een kind van de duivel
  Mama, jij hoeft niet te huilen
  Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is
  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis

  Ik wil niet dat je daar gaat zitten janken
  Ik wil tranen van geluk zien
  Je moet mijn leven vieren
  Als ik doodga wil ik een standbeeld van mezelf met een lach op mijn gezicht
  Fack it

  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis
  Ik ben een kind van de duivel
  Mama, jij hoeft niet te huilen
  Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is
  Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis

  De stoute lyrics van Jebroer: wat denken kinderen erover ?