Eerst scherpe reactie op Crombez, nu met kwinkslag: "Open VLD komt op voor de boeren"

Een bende laffe boeren. Zo noemde SP.A-voorzitter John Crombez zijn liberale collega's afgelopen weekend na de discussie rond de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS). Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten reageerde eerst scherp, maar nu kan er - weliswaar via Instagram - een kwinkslag vanaf.

John Crombez was eind vorige week niet te spreken over hoe alles in Brussel was verlopen. Volgens hem wilde PS de opgestapte burgemeester Mayeur aan boord houden als schepen. Zijn partij weigerde en stapte op, de rest bleef naar eigen zeggen zitten.

"Ik heb een heel ander beeld gekregen van Open VLD", zei hij in Het Laatste Nieuws. "Het zijn laffe boeren, die hun rol hebben gespeeld met als enige doel de bevoegdheden van Ans Persoons (de voormalige Brusselse SP.A-schepen, nvdr.) onder hen te verdelen."

Boeren

Een uitspraak waar Open VLD niet mee kon lachen. "Zijn woordgebruik is nooit gezien", zei voorzitster Gwendolyn Rutten zaterdag. "Nieuwe politiek bereik je niet door te schelden, maar wel door zelf het goede voorbeeld te geven."

De gemoederen zijn ondertussen bedaard en dus kan er al een kwinkslag vanaf. De partij postte vandaag een filmpje op Instagram waarop te zien is hoe Rutten samen met minister Alexander De Croo een aardbei in de mond stoppen. Aanleiding is de seizoensarbeid die van 65 naar 100 dagen is uitgebreid. "Open VLD komt op voor de boeren", zo schrijft de partij erbij. Een niet mis te verstane reactie op de uitspraak van Crombez. 

Meest gelezen