Luide knal en verbrande geur tijdens vlucht: vliegtuig blijkt gat in de motor te hebben

Een vliegtuig van China Eastern Airlines dat op weg was van Sydney naar Shanghai heeft rechtsomkeer moeten maken toen bleek dat er een gat was in de motor. Het toestel is veilig en wel geland in Sydney, maar de passagiers hebben de schrik van hun leven beleefd. "Er klonk een luide knal en het rook verbrand."

"Het vliegtuig is normaal opgestegen, maar op een gegeven moment zei een van mijn vrienden dat hij vuur rook", zegt een van de passagiers aan Reuters. "We dachten er niet echt aan tot we een erg luide knal hoorden." Een andere passagier valt haar hierin bij. "Het toestel begon te trillen. Ik kon niet echt zeggen wat er aan de hand was, maar toen realiseerde ik me dat er een gat in de motor zat en begon ik bang te worden. Gelukkig staan we nu terug veilig op de grond."

(lees verder onder de video)

Het vliegtuig hing al een uur in de lucht toen het in de problemen kwam. Wat het gat en het technische defect precies heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Er is een onderzoek gestart. Een eventuele terreurpiste wordt niet helemaal uitgesloten, maar zou alvast niet het uitgangspunt van het onderzoek zijn. Dat zal zich in eerste instantie focussen op onderhoudswerken aan het vliegtuig en de motor. "Er wordt ook voorzichtig bekeken of een extern object een rol heeft gespeeld", klinkt het.

Meest gelezen