May biedt excuses aan voor nederlaag: "Door mij zitten we in deze puinhoop"

De Britse premier Theresa May heeft zich geëxcuseerd bij haar achterban voor het slechte verkiezingsresultaat van de Conservatieve Partij. "Door mij zitten we in deze puinhoop, ik zal ons er weer uithalen", zei ze.

May woonde vandaag een vergadering bij van conservatieve parlementsleden bij. Volgens een van de aanwezigen zei ze dat ze zou dienen zolang zij dat wilden, maar niemand vroeg haar vertrek. May toonde zich berouwvol en authentiek, maar ze ging niet op haar knieën. Ze toonde zich standvastig en zeker dat ze zouden doorgaan met regering en de brexitonderhandelingen.

De Britse premier schreef zelf nieuwe verkiezingen uit om sterker te staan bij de brexitonderhandelingen, maar ze verspeelde de absolute meerderheid van haar partij in het parlement. Om voort te kunnen regeren, onderhandelt ze nu met de Noord-Ierse Unionisten (DUP).

Eerder op de dag melde BBC dat de traditionele speech van de Queen bij het begin van het parlementaire jaar wordt uitgesteld, omdat de regeringsonderhandelingen nog lopen. Ook de start van de brexitonderhandelingen worden met enkele dagen opgeschoven, liet minister van Brexit David Davis al weten.

Meest gelezen