Nemen Melania en Barron hun intrek in een Witte Huis vol marmer en bladgoud?

De Amerikaanse first lady Melania Trump (47) en haar zoon Barron (11) zijn gisteren naar het Witte Huis verhuisd. Architecte Tham Kannalikham werd enkele maanden geleden alvast ingehuurd om de privévertrekken van een frisse toets te voorzien. Kannalikham zou er een vrij klassieke, traditionele stijl op nahouden, maar dat betekent niét dat ze het Witte Huis gaat bekleden met marmer en bladgoud, zoals dat het geval is in hun penthouse in de Trump Tower.
Het penthouse van de Trumps in de Trump Tower in New York.

De Laotiaans-Amerikaanse architecte Tham Kannalikham is een nobele onbekende bij ons, en eigenlijk ook in de VS. Ze werkte eerder al voor het huis Ralph Lauren in New York en heeft nu haar eigen bedrijf. Kannalikham gaat voor een traditionele stijl waarin elegantie en comfort voorop staan. Voor die twee redenen heeft Melania haar ook ingeschakeld. Toch wel in fel contrast met haar penthouse in de Trump Tower waar architect Angelo Donghia speelde met marmer en bladgoud om een pompeus Louis XIV-gevoel te creëren (zie video hieronder).

"Ik voel me vereerd om met de first lady te werken, om van haar huis een thuis te maken", liet Kannalikham in een persbericht in februari weten. De architecte werkt discreet, vast een pluspunt voor Melania. Haar Instagramaccount is netjes afgeschermd en klanten kunnen enkel inloggen op haar website via een paswoord. Buiten een emailadres staan er voorts geen beelden op de site, zodat het moeilijk is een echte stijl te ontdekken.

De Amerikaanse pers spreekt maar al te graag van Melania's "mysterieuze architecte". Zelfs een foto van haar is amper te vinden. Hoe Kannalikham en Melania elkaar hebben leren kennen, is eveneens een goed bewaard geheim. Misschien is Ralph Lauren wel de link? De first lady was immers bij de inauguratie van de president gekleed door de Amerikaanse ontwerper.

Nieuwe presidenten krijgen traditioneel een budget van 90.000 euro om hun kantoor en privévertrekken in het Witte Huis op te frissen of naar hun hand te zetten. Van de Obama's raakte bekend dat ze hun eigen centen investeerden.

Represented by ZUMA Press, Inc.

FOTO boven: Melania en Barron kwamen gisteren met de helikopter bij het Witte Huis aan. Ze kregen het gezelschap van echtgenoot en vader, president Donald Trump.

Meest gelezen