Nog geen Britse regering en dus stelt de Queen haar jaarlijkse speech uit

De traditionele troonrede van de Britse Queen Elizabeth wordt "met enkele dagen uitgesteld", nu er nog geen nieuwe regering is. Dat meldt de BBC. Eerder op de dag liet ook minister van Brexit David Davis al weten dat de brexit-onderhandelingen met enkele dagen kunnen worden opgeschoven.

De Britse koningin zou komende maandag naar jaarlijkse gewoonte het parlement toespreken bij het begin van het parlementaire jaar. Normaal somt ze daarbij een een overzicht op van de maatregelen die de regering plant. 

Die speech wordt nu uitgesteld "met enkele dagen", zo meldt de BBC. Niet geheel onverwacht, want na de verkiezingen van afgelopen donderdag is er nog geen nieuwe regering in het land. De Conservatieve partij van premier Theresa May verloor haar meerderheid en onderhandelt nu met de Noord-Ierse Unionisten (DUP). Hoewel afgelopen weekend al werd gezegd dat een akkoord nabij is, is het er nog niet.

Brexit-onderhandelingen?

Eerder op de dag verklaarde minister van Brexit David Davis ook al dat de onderhandelingen over de afscheuring van de Europese Unie met enkele dagen kunnen worden uitgesteld.

Die onderhandelingen gingen normaal ook komende maandag van start, maar dat zal wellicht niet lukken. Hoe dan ook zullen de gesprekken "in de loop van volgende week" worden opgestart. 

Meest gelezen